Storgatan 19
om oss
Filosofi
Storgatan 19
Att visa upp Sverige från sin bästa sida i det vackraste landskapet är något vi verkligen vill göra.
Hur gör man det då? Jo, man jobbar med svenska råvaror rakt igenom och har en nyfikenhet i det man håller på med.
Vi lagar den mat vi själva vill äta när vi går ut på krogen, vi blandar cocktails som man inte orkar göra hemma men som alla vill testa, och vi har ett sortiment överlag som gör att man blir precis som vi är - nyfikna och jävligt peppade.
Historien om Storgatan 19
Drömmen om en dalsländsk pärla
Tommy och Oliver Tveter hade en dröm om att starta en restaurang där man kan bjuda in folk från hela landet för att visa upp det finaste vi har i Sverige och även något för oss Dalslänningar att stoltsera med.
Tommy tog kontakt med Emil Åreng för att fråga hur man på bästa sätt startar upp en krog.
Emil har en viss expertis från egna barer och restauranger men behövde också en radarpartner som kunde visa hur man lagar den absolut godaste maten av de bästa råvarorna och även styra upp ett kök.
Legendariska kocken Johan Eriksson hängde på Emil ner till Bengtsfors, och tillsammans med Tommy och Oliver gjorde de det som blev känt som Storgatan 19 - en dalsländsk pärla utan krusiduller.
Smaker och service ska vara precis som vi själva vill ha det, utan att behöva förklara det.
Storgatan 19
Teamet
Krögare
Oliver blev krögare lika fort som du kan säga Pepparstek. Med erfarenhet från båtbranschen visste han hur man säljer grejer med ett leende vilket han tagit med sig när han driver Storgatan 19.
Oliver hittar du allt som oftast bakom baren där han blandar cocktails han själv älskar och målet att bli en av Sveriges bästa barer är ej ouppnåeligt enligt varken honom själv eller Emil Åreng som blivit en slags mentor för Oliver.
Kökschef
Kökschefen Jennifer – Hon som basar i köket och gör att maten på tallriken alltid smakar utmärkt och ser bra ut. En klippa vi inte kan vara utan.
Bartender
Bartendern från Bräcke. Känd för att ha lyft svensk sprit och för sina barer - bland annat Facit Bar i Umeå som satt svenska smaker på kartan. Emil har format vårt koncept och fortsätter att bidra med sin kreativitet på distans.
Kock
Kocken från Piteå, känd för sin tid på Noma och som kökschef på Oaxen, där han med sitt team nådde två stjärnor i Guide Michelin.
Johan har lagt grunden för Storgatan 19's kök och stödjer nu teamet på distans med sin expertis.
Ägare
Entreprenören som kände att det saknades ett ställe där han kunde äta, dricka och vara glad.
Nu äger han Storgatan 19 och kan äta ute nästan varje dag.
(Se Öppettider)
Öppettider
- ons - tor
- fre - lör
- sön
Kontakt
- Telefon +46 531 - 55 68 80
- Email info@storgatan19.se
- Adress Storgatan 19 666 30 Bengtsfors